dissabte, 24 de juliol del 2010

Aranda de Duero

Són els últims dies de les vacances, ooooooooh! I hem decidit agafar-los amb més calma, no, no ens n'anirem a un resort a la platja, principalment perquè estem a Castella, però sí que mesurarem qualsevol esforç, portem quasi tres setmanes de viatge, amb un tute important, especialment per la Mireioneta, que està feta una javata, però hem de tenir sempre present el seu estat! Ja toca anar frenant...

I així ho hem fet avui, tocava visitar Aranda de Duero, i l'hem començat a la una del migdia, entrant a l'oficina de turisme, amb la sort que just llavors començava una visita, gratuïta, pel poble.

Més que una visita, el guia, en Juan, ens ha explicat, molt bé per cert, una mica de la història del poble, que és on es va crear el primer mapa urbanístic d'Espanya, després ens ha explicat que tot el poble està excavat, i no pas pel metro no, sinó perquè hi ha vora de 10 kilòmetres de bodegues! En l'actualitat pràcticament totes són d'ús privat, però ens ha portat a veure'n una, 12 metres sotat terra i amb un fred, que certament, en aquesta època de l'any, s'agraïa força!

De camí a la bodega, ens ha descrit la portada principal de l'església de Santa Maria la Real, d'estil gòtic amb una majestuositat que es podria confondre amb una catedral (tot i que per dintre és molt més austera).

Per cert, algú sap perquè a les esglésies castellanes, s'entra per un costat?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada